Blog Posts

Het laatste nieuws van Caroline Aimee

17 September 2015 Published in Video Written by 

Iedereen kan leren zingen

Rate this item
(0 votes)

En na veel oefenen veranderde de valse kraai in een nachtegaal…. Iedereen kan leren zingen. Je moet alleen even weten hoe.

We hebben allemaal een lichaam dat op dezelfde manier functioneert. Als je die ene spier aanspant gaat je arm omhoog, span je een andere spier aan dan buig je je been. Het werkt hetzelfde met je stem. Je stembanden weten van nature hoe ze moeten functioneren, net zoals je maag weet hoe hij voedsel moet verteren. Wil je leren zingen dan moet je dus (opnieuw) leren wat je moet doen, met welke spieren, zodat je stem zijn werk in alle vrijheid kan doen. Resultaat: loepzuivere noten.

Iedereen kan leren zingen. Het begrip Talent is mijn ogen bijzonder overgewaardeerd. Mensen met Talent worden vaak op een voetstuk gezet terwijl het niet alleen een kwestie is van aanleg. Ja, de een leert sneller dan de ander en heeft misschien meer aanleg, maar uiteindelijk is Talent de optelsom van aanleg en inzet. Ook mensen met aanleg moet investeren in repeteren, lessen, tijd, falen, opstaan, doorgaan en uiteindelijk slagen. Het komt ze niet aanwaaien. Heb je minder talent, dan moet je misschien wat meer meters maken, maar uiteindelijk hebben we allemaal ‘what it takes’ om goed te kunnen zingen: een instrument en een lichaam om het te bedienen. Je moet alleen even weten hoe.

Dus wat let je?! Neem eens een lesje, maak een paar meters, wie weet komt die stiekeme droom toch nog eens goed te kunnen zingen wel ineens heel dichtbij!

MAAK EEN AFSPRAAK

Read 1843 times
Tagged under
Last modified on Sunday, 19 February 2017 15:44

Related items

More in this category: Zingen vanuit je Hart! »