Blog Posts

Het laatste nieuws van Caroline Aimee

02 September 2015 Published in Video Written by 

Zingen vanuit je Hart!

Rate this item
(0 votes)

Wat zijn er toch veel mensen die goed kunnen zingen! Ik geniet er elke keer weer van. En toch raakt niet iedere nachtegaal je. Niet iedereen die mooi en zuiver zingt bezorgt je kippenvel.

Iemand kan mooi zingen, maar dan ben je nog geen zanger of zangeres. Daarvoor moet je kunnen zingen vanuit je hart. En dat is vaak de lastigste zoektocht. Zelfs zangers die dit van nature kunnen, raken dat gevoel wel eens kwijt.

La sagesse: Women I’m calling you…..What the F***?!

Ik heb ooit een lied moeten zingen waar ik voor mijn gevoel weinig mee kon. De interpretatie, het geluid, de ornamentatie: het was niet ‘mijn ding’. Telkens als ik het zong, barstte het in mijn hoofd los van de oordelen. Niets was goed genoeg, want ik ‘zat er niet lekker in’. Ik kreeg de kriebels van dat hele nummer.

Blijf in het moment

Tijdens de voordracht aan mijn studiegenoten op het Complete Vocal Institute vond ik met behulp van mijn docente een concentratie die zo groot was dat er geen ruimte meer was om elke noot te analyseren.

Als ik regel 2 zong, zong ik regel 2, waar ik voorheen op dat moment nog in gedachten regel 1 aan het beoordelen was.

Doordat analyse en kritiek er niet meer waren, verdween ik met al mijn gedachten, meningen en oordelen. Wat er over bleef was muziek. Muziek vanuit gevoel. Een magisch moment was daar. Iedereen hing aan mijn lippen en ik was opgelucht dat ik mijn strijd met dit stuk kon laten varen.

Hoe zing je vanuit je hart? Niet door je hart harder te laten spreken, want dat doet het vaak al luid genoeg. De kunst is om je hoofd het zwijgen op te leggen, waardoor je hart gehoord kan worden.

MAAK EEN AFSPRAAK

Media

Read 1844 times
Tagged under
Last modified on Sunday, 19 February 2017 15:47
More in this category: « Iedereen kan leren zingen